Hvilke øl passer til vores måltider?

Hvilke øl passer til vores måltider?

Det er ikke et nyt fænomen, at vi serverer øl til påskefrokosten, julebordet eller fredagshyggen, men hvordan matcher man egentlig mad og og øl?

Her i Copenhagen Beer Week elsker vi at eksperimentere med øl, skønt vi har erfaret at valg af øltype bestemt ikke er uden betydning - slet ikke når det kommer til parring af øl og mad. 

Som de fleste af os har oplevet det med vin, så er der bare nogle smagsnuancer, der synes at komplimentere hinanden og andre der ikke gør. 

Når vi zoomer ind på øl- og madparring, så findes der både øltyper, der overdøver måltidet og øltyper, hvis smagsprofil falder helt til jorden, men så findes der også det perfekte match, hvor øltype og måltid går op i en højere gastronomisk lyksalighed. 

Hvilke elementer passer godt sammen? Og hvad er forklaringen bag? 

Vores venner hos Jacobsen har lavet en perfekt guide.