Copenhagen Beer Week er et unikt initiativ, hvor mere end 35 bryggerier fra hele Danmark er gået sammen om at sætte fokus på dansk øl og på bryggerkulturen i Danmark.

Copenhagen Beer Week, der afholdes fra en 2. – 9. maj, hylder det danske øl som den fantastiske, velsmagende og mangfoldige drik, den er. Samtidig er ambitionen at sætte fokus på samspillet mellem øl og mad, for selvom antallet af bryggerier vokser, så er øllen stadig kun lige ved at finde vej tilbage til middagsbordet. 

Festivalens program er delt i to. Det åbne program foregår på museer, gallerier, laboratorier og en række andre institutioner rundt omkring i byen. Fesivalen kulminerer den den 8. og 9. maj, hvor Copenhagen Beer Week indtager Israels Plads midt i København. Her vil en lang række bryggerier præsentere og sælge deres produkter til nysgerrige og tørstige gæster, der også kan se frem til et varieret udvalg af lækker mad samt et underholdende scene-program med plads til både musik, samtaler, debatter og meget mere.

Som en del af Copenhagen Beer Week kører også Mikkeller Beer Celebration Copenhagen i Øksnehallen, hvor de hippeste bryggerier fra hele verden er med. Grundlægger og adm. direktør i Mikkeller, Mikkel Borg Bjergsø, er én af idémændene bag Copenhagen Beer Week:

Vi har jo gennem mange år afholdt Mikkeller Beer Celebration Copenhagen og Mikkeller Beer Week, som er meget fokuseret på ølnørder og hardcore Mikkeller fans. Langt størstedelen af gæsterne er udlændinge, der kommer til København for at deltage i disse begivenheder, men mange Københavnere aner slet ikke, at der finder så stor en international øl-begivenhed sted, og får heller ikke glæde af det.  Derfor vil vi gerne være med til sprede øl-fokusset ud til hele byen med Copenhagen Beer Week.”

Et af landets yngste bryggerier er ’ÅBEN’ fra Kolding, der kan glæde sig over netop at være blevet kåret som Årets Danske Bryggeri 2019. Grundlægger og daglig leder Philip Hulgaard er ikke i tvivl om, at bryggeriet gerne vil støtte op om Copenhagen Beer Week:

Kan vi være med til at skabe endnu flere gode oplevelser for de mange nørdede ølgæster i København såvel som ikke-"ølnørder", der gerne vil gå på opdagelse i øllets verden, så har vi opnået det, vi gerne vil med Copenhagen Beer Week. Vi håber, at vi sammen med alle de andre gode danske bryggerier kan være med til at starte endnu en god øl-tradition i Danmark og dermed udbrede kendskabet til dansk øl både i Danmark og internationalt.”

Copenhagen Beer Week arrangeres af Food Organisation of Denmark.