Copenhagen Beer Week hylder den spirende danske øl-scene  

Copenhagen Beer Week er en ølfestival, der fejrer de danske øltraditioner og bryggerier. Festivalen samler bryggerier fra hele landet, der i fællesskab sætter fokus på dansk øl, de mange danske bryggerier og øllets rolle i vores kultur.

Programmet består af øloplevelser ude på byens barer, restauranter, museer, gallerier, laboratorier og kulturelle institutioner. Den første weekend omdanner vi Israels Plads midt i København til et stort ØlTorv, hvor mere end 30 bryggerier skænker øl.

Bag Copenhagen Beer Week står en lang række af landets bryggerier og Bryggeriforeningen. Food Organisation of Denmark er sekretariat for festivalen med ansvar for planlægning og afvikling. 


CPHBW profilerer og styrker de danske bryggerier

Formålet med festivalen er, at:

  • Profilere og styrke den danske craftbeer-scene i ind- og udland
  • Støtte fortællingen om København som en by med en af verdens bedste ølscener
  • Dyrke nye samarbejder mellem aktører i øl- og gastrobranchen

Det opnår festivalen ved at sætte rammen for aktiviteter, hvor bryggere, restauranter, entusiaster og eksperter sammen viser, hvad øl er og kan.


Spor i programmet 

Programmet består af fire forskellige spor.


Øl i byen
CPHBW er for både øl-nørden og øl-nyderen og til alle dem, som har lyst til at gå på opdagelse i nye smage og lære mere om håndværket bag god øl. Vi inviterer dig til at dykke ned i et alsidigt program af sanselige, sjove, skæve, lærerige og kulinariske arrangementer i København og omegn, der skal få hele byen til at bruse og boble.

ØlTorvet
CPHBW byder velkommen til vores eget ØlTorv i centrum af København, hvor talrige danske bryggerier præsenterer og sælger deres øl til nysgerrige og tørstige gæster. Der er gratis adgang til festpladsen hvor der kan købes smagsglas så vores gæster kan gå på opdagelse blandt de bedste øl der findes i landet. Der er også linet up med et varieret udvalg af lækker mad samt et underholdende scene-program.

Øl & Mad
Festivalen lægger særlig vægt på samspillet mellem øl og mad, for mens den Danske Madscene er fløjet afsted internationalt, så er fortællingen om det danske øl mindre kendt. Det vil vi gerne ændre. Ønsket er, at flere mennesker (gen)opdager øl som den perfekte ledsager til måltidet når restauranter og spisesteder sætter yderligere fokus på samspillet mellem øl og mad – og øl i mad for den sags skyld.

Ølviden og Ølkultur
CPHBW har en ambition om at være platform for en bred vifte samfundsrelevante emner og problematikker. Festivalen giver derfor ordet til forskere og fagfolk, der med tematisk afsæt i fortællingen om øl bidrager med både underholdende og oplysende formidling. Fordi øl ikke bare er øl…


Vil du vide mere om Copenhagen Beer Week? 

Så er du velkommen til at kontakte festivalchef, Christian Thomsen på christian@thefoodproject.dk