Copenhagen Beer Week er en hyldest til øllet

Copenhagen Beer Week er sat i verden for at fejre de danske øltraditioner og bryggerier. Festivalen samler bryggerier fra hele landet, der i fællesskab sætter fokus på dansk øl, de mange danske bryggerier og øllets rolle i vores kultur.

Det som gør festivalen unik, er, at bryggerier fra hele landet er med til at forme projektet.

Det er første gang, at så mange aktører fra den danske ølbranche har forenet kræfterne for at skabe en begivenhed, der skal vise den diversitet, branchen har i dag.

Bag festivalen står en lang række af landets bryggerier og Bryggeriforeningen. Hovedarrangør, med ansvar for planlægning og afvikling, er Food Organisation of Denmark.


Vi vil profilere og styrke de danske bryggerier

Formålet med Copenhagen Beer Week er, at:

  • Profilere og styrke den danske craft-beer scene i ind- og udland
  • Manifestere København som en by med en af verdens bedste ølscener
  • Sikre ekstra omsætning for bryggerierne og de øvrige gastro-aktører, der i særlig grad er ramt af corona-krisen
  • Fremskynde nye samarbejder mellem øl- og gastrobranchen

Det mål når vi ved at skabe aktiviteter under festivalen, hvor bryggere, restauranter, entusiaster og eksperter sammen viser, hvad øl er og kan.


Festivalens spor


Øl i byen
CPHBW er for både øl-nørden og øl-nyderen og til alle dem, som har lyst til at gå på opdagelse i nye smage og lære mere om håndværket bag god øl. Vi inviterer dig til at dykke ned i et alsidigt program af sanselige, sjove, skæve, lærerige og kulinariske arrangementer i København og omegn, der skal få hele byen til at bruse og boble.

Øltorvet
CPHBW byder velkommen til vores eget Øltorv i centrum af København, hvor talrige danske bryggerier præsenterer og sælger deres øl til nysgerrige og tørstige gæster. Der er gratis adgang til festpladsen hvor der kan købes smagsglas så vores gæster kan gå på opdagelse blandt de bedste øl der findes i landet. Der er også linet up med et varieret udvalg af lækker mad samt et underholdende scene-program.

Øl & Mad
Festivalen lægger særlig vægt på samspillet mellem øl og mad, for mens den Danske Madscene er fløjet afsted internationalt, så er fortællingen om det danske øl mindre kendt. Det vil vi gerne ændre. Ønsket er, at flere mennesker (gen)opdager øl som den perfekte ledsager til måltidet når restauranter og spisesteder sætter yderligere fokus på samspillet mellem øl og mad – og øl i mad for den sags skyld.

Ølviden og Ølkultur
CPHBW har en ambition om at være platform for en bred vifte samfundsrelevante emner og problematikker. Festivalen giver derfor ordet til forskere og fagfolk, der med tematisk afsæt i fortællingen om øl bidrager med både underholdende og oplysende formidling. Fordi øl ikke bare er øl…


Tørstig efter mere? 

Så er du velkommen til at kontakte festivalchef, Christian Thomsen på christian@thefoodproject.dk